Stäng
info@southsidestories.se

Förlaget

 

”Alla behöver en story. Det här är vår.”

Utan berättelser är vi ingenting. Världsalltet må ha börjat med en idé, men sedan dess är allting historier. Och, egentligen: Varifrån kom den där idén om världsalltet? Kan ingen berätta storyn om den?

På samma sätt uppstod Southside Stories sommaren 2001 – som en idé. En förhoppningsfull, ännu opublicerad författare var ute på en av otaliga sommarlöprundor längs en sörmländsk grusväg när idén plötsligt hängde där i solgasset. Passionen var urstark och ögonblicklig, men den går fortfarande att ta på. Vi blev ju till, vi är kvar och vi fortsätter att växa.

Passionen för berättelser var själva livsgnistan. Skaparglädjen och fascinationen inför att bygga ett helt nytt förlag kom god tvåa. Nyfikenheten och upptäckarkicken kom inte långt därefter.

Vägen har ingalunda varit spikrak. Genidrag har blandats med nesliga misstag, segrar med svidande förluster. Idéer som fungerat länge har plötsligt blivit värdelösa. Vi har fått många nya vänner och vi har förlorat somliga under resans gång. Men allt har varit så värt det.

Grunden för förlaget förblir densamma. Vi vill ge ut viktiga, starka berättelser som flätas in i den stora sagoväven om tillvaron, och som blir en del av oss själva och alla våra läsare. De må vara sanna eller delvis påhittade, debattinlägg, kunskapsfördjupningar eller bara härliga historier som får dig att släcka läslampan senare än det var tänkt. Och vi vill känna glädje under tiden. Livet är för kort för allt annat. Och nu förstår du varför ”Stories” är en del av vårt namn.

“Southside” är för oss en flerbottnad benämning. Vi har alltid funnits, och kommer alltid att finnas, i de södra delarna av Stockholm. Här är våra rötter starka. Men ”Southside” kan också vara ett tillstånd, en symbol för den djävlar anamma som finns i vårt dna.

En gång i tiden hette vi Kalla Kulor Förlag. Men vi växte upp, fick fler delägare och ville markera att tiden var mogen att gå in i en ny fas. Därför heter vi Southside Stories, och vi är här för att ge dig berättelserna du behöver.

För alla behöver en story. Det här är vår. Vilken är din?

Southside Stories har två systerförlag: Lavender Lit, som ger ut romaner och unga vuxna-böcker som bosätter sig i hjärtat, och Bullet Point Publishing, där vi i tätt samarbete med våra författare ger ut böcker som är egensinniga, underhållande och smarta. Läs mer på www.lavenderlit.com och www.bulletpointpublishing.se

E-post: info@southsidestories.se
Adress: Gotlandsgatan 71
116 38 Stockholm