Close
info@southsidestories.se

Virtuell våldtäkt

Virtuell våldtäkt

Virtuell omslag

Vad händer när en nakenbild eller film av sexuell karaktär sprids utom kontroll? Hur mår en ung person som skickar sexuella bilder till främmande vuxna på internet?

Alexandra började skicka avklädda foton på sig själv av ren nyfikenhet. Hon fick mängder av komplimanger tillbaka, något som till slut ledde till allt mer avancerade bilder, med ångest som följd.

Josefin träffade fel pojkvän i tonåren. Idag lider hon svårt av tanken på att bilderna som ex-pojkvännen tog på henne kan dyka upp var som helst.

Sanna var mobbad i skolan – och i sin innerliga önskan om att få vara en i gänget gick hon med på att skicka nakenbilder på nätet till de killar som ville ha.

Deras historier river upp och blottar samhällets brister. De visar var rättsväsendets skarvar sätter stopp för barnens upprättelser, var tillämpningen av lagen fallerar, och avslöjar förövarnas smarta metoder för att fånga sina offer. De unga skäms över vad de gör. Skäms över att de blir lurade. Skäms över att de inte kan låta bli. Och inför deras skam och smärta står vuxenvärlden handfallen.

Den här boken behandlar ett brännande aktuellt ämne som ingen får blunda för, och den vänder sig till alla som möter barn och unga: föräldrar, lärare, kompisar – och inte minst till de unga själva.

Författare: Caroline Engvall
ISBN inbunden: 9789187049798
ISBN pocket: 9789188153265
ISBN e-bok: 9789187049965
Omslag: Lotta Berglin
Utkommer: inbunden 8 april 2015, pocket 8 januari 2016

E-post: info@southsidestories.se
Adress: Södermannagatan 9
116 23 Stockholm