Close
info@southsidestories.se

Superseniorer

Superseniorer

SOUTHSIDE PRIFTIS SUPERSENIORER front

Hur hanterar du en 115-årig pappa som kräver att du vid 90 år fyllda tar tag i ditt liv? Hur många generationer får man plats med på en familjemiddag när de äldsta gästerna är 117 år?

Tack vare medicinsk utveckling, smartare teknik och förbättrade levnadsvillkor kan vi idag rita om gamla tiders ålderstrappa. Vi lever allt längre och åldrandet innebär inte längre samma hinder som förr. Dagens seniorer kan njuta av fler aktiva år och mycket talar för att den utvecklingen kommer att fortsätta. Vi kanske till och med kommer att få uppleva vår 120-årsdag!

Vad gör en sådan åldersrevolution med vår bild av åldrande, och vad innebär det egentligen att åldras? Vad händer med våra drömmar, våra livsval och våra relationer när vi inte bara blir seniorer utan superseniorer? Vad händer med samhället och hur ska vi lösa pensionsfrågan? Och vad innebär det att försöka skjuta upp döden?

Superseniorer utforskar Marcus Priftis åldrandets villkor och bryter ner ålderstrappans myter. Med engagemang, analytisk skärpa och torr humor är det en bok om livet före döden. En bok om framtiden för samtiden.

Författare: Marcus Priftis
ISBN inbunden: 9789188725608
ISBN e-bok: 9789188725837

Utgivningsdatum: inbunden 5 maj 2020

E-post: info@southsidestories.se
Adress: Södermannagatan 9
116 23 Stockholm