Close
info@southsidestories.se

Skuggbarn

Skuggbarn

Skuggbarn highres

Ett dokument inifrån: Den uppskakande och avslöjande skildringen av Sveriges inhemska människohandel.

Linda var mellanstadieflickan som blev kär. Den tjugo år äldre mannen lovade henne guld och gröna skogar – bara hon träffade några kompisar till honom först. Fram tills Linda var sexton år sålde hennes stora kärlek henne till män för sadistiskt sex.

Sara hade en trygg och kärleksfull uppväxt – men när hennes äldre bror drabbades av cancer hade föräldrarna inte längre tid för Sara och hennes känslor. Som trettonåring började Sara döva livet med sprit och knark. För att ytterligare stänga av kroppen började hon sälja sex. Föräldrarna märkte inget. Skolan märkte inget. Och när hon till slut försökte få hjälp var det ingen som trodde på henne.

Johanna hade alltid varit den duktiga flickan. Hon hade aldrig varit kär, aldrig festat, men när skolans snyggaste kille började uppvakta henne föll hon pladask. När han och hans kompisar sedan våldtog henne upprepade gånger kände hon avsky mot sin kropp. Därför fortsatte hon att ge bort den till andra, för att skada sig själv.

Det finns ett okänt antal barn i Sverige som säljer sex till vuxna. Ju yngre desto bättre. Det finns också barn som säljs vidare av andra för sex. Den inhemska människohandeln är för många okänd, men att det finns svenska barn som säljs för sex är den bittra verkligheten. Barn som skäms och är rädda för att inte blir trodda – och därför håller tyst.

Författare: Caroline Engvall
ISBN inbunden: 9789187049347
ISBN pocket: 9789187049521
Omslagsdesign: Lotta Berglin
Omslag: Niklas Lindblad, Mystical Garden Design
Utgivningsdatum: inbunden 14 augusti 2013, pocket 12 februari 2014

E-post: info@southsidestories.se
Adress: Södermannagatan 9
116 23 Stockholm