Close
info@southsidestories.se

Pojken under golvet

Pojken under golvet

SOUTHSIDE SHUITEMA POJKEN UNDER GOLVET front

När kvarlevorna efter ett barn hittas under golvet i källaren till polisinspektör Amanda Wreedes barndomshem kan det vara slutet på ett trettio år långt sökande efter en lillebror som en dag plötsligt försvann. Men vem är egentligen pojken under golvet och hur hamnade han där?

För att vara nära utredningen reser Amanda till Gällivare – trots att sviterna efter en svår hjärnoperation plågar henne och trots att vintern gör sitt bästa för att tvinga människorna till underkastelse. Några offer har redan skördats.

Medan kollegorna utreder fyndet av en genomfrusen kropp ingen saknar, kurar Amanda i sitt hotellrum. När ett till synes oskyldigt vittne mördas inser Gällivarepolisen att de haft lite bråttom. Spåren visar sig leda mot internationella ligor, men också tillbaka till gamla fall där oförklarliga händelser länge förbryllat.

För att kunna konfrontera ett liv fullt av lögner, och det påtagliga hot som närmar sig, flyttar Amanda in i barndomshemmet och gör sig redo. Allt ska avslutas där det en gång började.

Pojken under golvet är tredje delen i Jerk Schuitemas fristående spänningsserie om Amanda Wreede, med den lappländska vildmarken och gruvsamhället Gällivare som fond.

Författare: Jerk Schuitema
ISBN inbunden: 9789189318878
Omslag: Niklas Lindblad, Mystical Garden Design
Utgivningsdatum: 24 maj 2023
E-post: info@southsidestories.se
Adress: Södermannagatan 9
116 23 Stockholm