Close
info@southsidestories.se

Någon att lita på

Någon att lita på

Någon att lita på framsida

Västerås den första juni 1987. Världen skrattar åt Sovjetunionen sedan en ung tysk landat ett propellerplan på Röda torget under flygsäkerhetens dag.

Samma ljumma sommarkväll förs en ung flicka in på akuten i Västerås. Hon är svårt misshandlad och våldtagen. Polisen står handfallen och utan spår. Men Någon har hittat flickans dagbok på lasarettgolvet.

Ett par dagar senare landar ett brutalt och utstuderat misshandelsfall på chefen för våldsroteln, Benny Modighs, bord. En lovande fotbollsspelare har hittats bakbunden och kastrerad och det är bara början.

Utredningarna av våldtäkten och misshandeln löper parallellt men snart står det klart att Någon ligger steget före polisen. Någon är ute efter att hämnas i en råttans lek med katten.

En intensiv kamp mot klockan tar vid samtidigt som en moralisk fråga ställs på sin spets: Är det verkligen rätt att straffa den som straffar sådana som förtjänar det?

Hans-Olov Öberg tar läsaren med på en rapp och ondskefull resa till åttiotalet där mästerligt spunna intrigtrådar med tidstypiska detaljer vävs samman till en angelägen thriller.

Någon att lita på är den fristående uppföljaren till kritikerrosade Djävulens tonsteg.

Författare: Hans-Olov Öberg
ISBN danskt band: 9789187049149
Omslag: Magnus Peterson
Utgivningsdatum: danskt band 30 augusti 2012

E-post: info@southsidestories.se
Adress: Södermannagatan 9
116 23 Stockholm