Close
info@southsidestories.se

Mamma, pappa, pengar

Mamma, pappa, pengar

Omslag Original Mamma pappa pengar

Att ekonomin förändras när du skaffar barn är självklart för många. Men hur förändras den, och varför blir pengar plötsligt så viktigt?

När två blir tre eller flera får pengar en helt annan roll än tidigare. Trygghet på kort och lång sikt och möjlighet att sätta guldkant på tillvaron ibland, eller bara gå runt ekonomiskt varje månad.

Men hur gör man egentligen en hushållsbudget? Var finns det pengar att spara, vad kostar det att ha hus och bil, hur jämför man försäkringar och elpriser, hur mycket dyrare blir ekologisk mat och hur krångligt är det egentligen med Försäkringskassans alla regler?

Också en hel del stora och riktigt svåra frågor dyker upp i samband med barn. Hur ser det ut i samhället i övrigt? Vem ska ta föräldraledigheten och varför? Kan man göra karriär när barnen är små? Hur kommer de valen påverka våra barns framtid och inte minst vår egen pension?

Det här är inte en manual med rätt eller fel, utan författarna presenterar fakta och förutsättningar och visar hur olika familjer har gjort, både de själva och andra. Förhoppningen är att du ska bli både intresserad och inspirerad att ta de ekonomiska beslut som fungerar bäst för dig och din familj, utifrån er livssituation.

Alla är olika! Men våra ekonomiska valmöjligheter är förvånande ofta många fler än vi faktiskt tror.

Författare: Jenny Rosander Ney och Johanna Ögren
ISBN inbunden: 9789187049651
ISBN e-bok: 9789187049743
Omslag: Sanna Sporrong Form
Utgivningsdatum: inbunden 5 september 2014

E-post: info@southsidestories.se
Adress: Södermannagatan 9
116 23 Stockholm