Stäng
info@southsidestories.se

Hänt på restaurang

Hänt på restaurang

Vad händer egentligen med oss när vi går på restaurang? Jesper Borgenstrand, mångårig servitör, hovmästare, sommelier och bartender började fundera på det och startade Facebookgruppen “Hänt på restaurang” dit restauranganställda kunde skicka små anekdoter. Flödet tog fart och tre år senare är det dags att sammanfatta lärdomarna.

Att någonting händer med de som träder in på krogen, det står helt klart. Somliga gäster är snåla. Andra är överdrivet kärleksfulla. Många försöker spela rollen som erfarna, världsvana och kunniga. Och mitt i alltsammans står den förvånade personalen och gör så gott de kan, utan att bryta mot lagar eller mot den gamla sanningen om att “kunden alltid har rätt”.

Hänt på restaurang är en fantastisk och smått sanslös samling av händelser som ställer utelivet på sin spets. Alla med ett intresse av att umgås på krogen har någonting (eller hemskt mycket) att lära av samlingen. Alla som arbetar på krogen har skäl att fundera över många av anekdoterna. Den som vill ge sig in i branschen gör klokt i att läsa på.

Kort sagt: här har vi en läsupplevelse för snart sagt alla med ett intresse av utelivet.

Författare: Jesper Borgenstrand
ISBN: 978-91-88725-23-3
Omslag: Magnus Petersson
Band: Kartonnage
Utkommer 4 oktober 2018

E-post: info@southsidestories.se
Adress: Gotlandsgatan 71
116 38 Stockholm