Close
info@southsidestories.se

Gangsterns klagan

Gangsterns klagan

GANGSTERNS KLAGAN omslag plano

New York, 1947. Privatdetektiven Ida Davis har kallats dit av sin gamle vän Michael Talbot för att undersöka en tvivelaktig dom. En ung man har fått skulden för massmord på ett ungkarlshotell i Harlem och hotas därmed av dödsstraff för ett brott han inte har begått. Men när de tränger djupare in i fallet, inser Ida att morden på ungkarlshotellet är delar av ett större mönster mord som begåtts under lång tid och på fler ställen i landet.

Ida passar också på att återuppta bekantskapen med sin gamle vän Louis Armstrong som är i ett uselt skick. Hans storband har gått i konkurs, han spelar för tomma lokaler och anses allmänt som en föredetting tills en agent får en ljus idé som kan vända karriären uppåt igen.

Samtidigt får maffiafixaren Gabriel Leveson ett uppdrag av maffians högste chef. Han ska spåra och hämta hem en större summa kontanter som lämnats i New York av den nyligen avlidne Las Vegas-grundaren Benny Siegel. I jakten på pengarna färdas Gabriel genom stadens undre värld och blottlägger en konspiration som har förgreningar ända upp i samhällets topp. Idas vägar korsar Gabriels och han tvingas konfrontera demoner ur sitt tidigare liv.

Författare: Ray Celestin
ISBN inbunden: 9789188725332
ISBN pocket: 9789188725615
Originaltitel: The Mobster’s Lament
Översättare: Ann Margret Forsström
Omslag: Niklas Lindblad, Mystical Garden Design
Utgivningsdatum: inbunden 15 april 2019, pocket 10 januari 2020

E-post: info@southsidestories.se
Adress: Södermannagatan 9
116 23 Stockholm