Close
info@southsidestories.se

Flykten över järnridån

Flykten över järnridån

flykten over jarnridan omslag

Året är 1965 och Berlinmuren har kastat sin skugga över världen i fyra år. Under en studieresa i Europa träffar den unge Hans Christian Cars en ung kvinna, Isolde, på tåget. Ljuv musik uppstår och efter ytterligare några möten blomstrar kärleken. Men den är komplicerad, för att inte säga omöjlig, eftersom Hans Christian är svensk och hans älskade Isolde bor i Östberlin. Mellan dem står järnridån och alla hinder för deras gemensamma liv som den representerar.

I största tysthet börjar paret planera en flykt. Isolde måste lämna Östberlin, något som knappast är möjligt att arrangera på legal väg. Men hur ska det gå till? Under muren? Höga risker och hårt arbete. Smuggling genom muren? Gränsvakterna blir bara skickligare på att upptäcka sådant. Kan man då ta sig över muren? Ja, kanske. Om det görs på rätt plats och planeras väl.

De praktiska utmaningarna är inte oöverstigliga, men inte långt därifrån. Kan en svensk student utan tidigare flygerfarenhet lyckas enlevera sin älskade över muren på ett sätt som inte upptäcks av gränsförsvaret? Hans Christian och Isolde planerar för en flykt mot alla odds.

Flykten över järnridån är en sann historia om en kärlek som trotsar alla gränsdragningar och om hur envishet och målmedvetenhet kan röja alla normala hinder ur vägen. Hans Christian och Isolde är alltjämt lyckligt gifta.

Författare: Hans Christian Cars
ISBN inbunden: 9789187049675
ISBN e-bok: 9789187049767
Omslag: Magnus Petersson
Utgivningsdatum: inbunden 3 november 2014

E-post: info@southsidestories.se
Adress: Södermannagatan 9
116 23 Stockholm