Close
info@southsidestories.se

Flygplanet som försvann

Flygplanet som försvann

SOUTHSIDE SHUITEMA FLYGPLANET SOM FORSVANN front

Efter en lång varm och mycket torr sommar hittas ett flygplansvrak på botten av en uttorkad sjö i fjällvärlden. Mysteriet kring flygplanet som en stormig dag för mer än femtio år sedan försvann verkar äntligen vara löst.

Men när kvarlevorna efter besättningen visar tecken på att de blivit mördade startar spekulationer som drivs på av den lokala journalistens artikelserie kring “Flygplanet som försvann”. När journalisten plötsligt försvinner, utan att lämna ett spår, inser polisen i Gällivare motvilligt att gåtans lösning kanske finns i den gamla utredningen, och att någon gör allt för att sanningen inte ska komma fram.

Amanda Wreede som till vardags jobbar på narkotikaroteln i Stockholm dras motvilligt in i utredningen då det visar sig att hennes pappa Evert Wreede, polis på sextiotalet, på något sätt är inblandad. När Evert oväntat tar livet av sig och utredningen hotas läggas ner, tvingas Amanda söka svaren på egen hand. Svar som sakta får henne att blottlägga sitt förflutna. Förträngda minnen från en barndom av obehagliga sanningar verkar ha följt flygplanet upp ur leran.

Författare: Jerk Schuitema
ISBN inbunden: 9789188725790
Omslag: Niklas Lindblad, Mystical Garden Design
Utgivningsdatum: inbunden 6 oktober 2020

E-post: info@southsidestories.se
Adress: Gotlandsgatan 71
116 38 Stockholm