Stäng
info@southsidestories.se

Dockleken

Dockleken

När relationsexperten Amelia Ekdahl, känd från en kommersiell tv-kanal, parkerar bilen på villauppfarten i Stockholmsförorten Gamla Enskede hinner hon bara ana vad som hänger i äppelträdet innan ett vasst föremål träffar henne i magtrakten. Hennes sista stund i livet betraktas av en porslinsdocka med långa, mörka ögonfransar, rosiga kinder och klarblå ögon.

Samtidigt som läkarna på Södersjukhuset förgäves kämpar för att rädda tevekändisens liv, vaknar kriminalkommissarie Ulrika Stenhammar och journalisten Lovisa Ling upp tillsammans. Någonting är inte som det ska i deras relation och så småningom uppdagas en bitter sanning om Ulrika.

Ännu en porslinsdocka hittas i samband med ett i högsta grad misstänkt mordfall. Finns det ett samband mellan offren? Ulrika slukas av utredningen samtidigt som Lovisa tar väl – alltför väl? – hand om en praktikant på redaktionen.

När sanningen går upp för polisen ser det ut att vara för sent: mördaren har redan slagit sina klor i en nära medarbetare och är på väg att fullborda sitt verk.

Författare: Caroline Engvall
ISBN: 978-91-88725-28-8
Omslag: Niklas Lindblad, Mystical Garden Design
Band: Inbunden, ljudbok
Utkommer 25 april 2019

Köp boken hos: din lokala bokhandlare, Adlibris , Akademibokhandeln eller Bokus.

E-post: info@southsidestories.se
Adress: Gotlandsgatan 71
116 38 Stockholm