Close
info@southsidestories.se

Djävulens tonsteg

Djävulens tonsteg

DjävTon framsida

Västerås i oktober 1978. Jimmy Magnusson och kompisen Elias Fagervik skall just in i repetition med gosskören när Jimmy minns en grej han måste fixa.

Elva timmar senare hittas pojken brutalt mördad i trappan från körläktaren i Domkyrkan. Har någon anledning att ta livet av en gossopran eller är det en galnings verk?

Den unge polisinspektören Benny Modigh – lika känd för sin pricksäkra intuition som en svaghet för syntmusik – hamnar i utredningens centrum och får god hjälp av den före detta krigskorrespondenten Annelie Fri.

Samtidigt kokar det i Västerås undre värld. Är det förberedelser inför frisläppandet av den ökände bankrånaren Sverre Näslund, eller finns kopplingar till körmordet? Svaren på gåtorna är lika oväntade som smärtsamma och får samtliga inblandade att fundera över människans gränslösa förmåga till ondska.

Djävulens tonsteg är den första, fristående delen i trilogin om Elias Fagervik och Benny Modigh. Hans-Olov Öberg leder rutinerat läsaren genom en väv av sjuttiotalsfärger, kyrkomiljöer och de senaste avsnitten av Familjen Macahan.

Författare: Hans-Olov Öberg
ISBN: 978-91-85535-79-8
ISBN e-bok: 978-91-85535-95-8
Omslag: Magnus Peterson
Band: Danskt band
Utkommer 26 augusti 2011

E-post: info@southsidestories.se
Adress: Södermannagatan 9
116 23 Stockholm