Close
info@southsidestories.se

Den rätta tiden för en kula i hjärtat

Den rätta tiden för en kula i hjärtat

Omslag plano Ny

Reseng är en av de bästa yrkesmördarna i Seoul, uppfostrad av den grälsjuke ledaren Gamle tvättbjörn. Han är uppvuxen i det stora bibliotek som är högkvarter för lönnmördare, torpeder och planläggare. Som yrkesman ifrågasätter han aldrig någonting, utan genomför sina order till punkt och pricka.

En dag går han utanför sina instruktioner och låter ett mordoffer bestämma sin egen avrättningsmetod. Den stora planen i vilken han bara är ett litet kugghjul går i stöpet. Stora krafter sätts i rörelse. När han därefter upptäcker hur tre udda kvinnor en snabbköpskassörska, hennes rullstolsburna syster och en skelögd bibliotekarie försöker väva in honom i en extraordinär komplott, blir han tvungen att välja. Ska han stanna kvar i sitt gamla liv, utföra sina mord och hänga med sina katter Bokstödet och Läslampan, eller ska han försöka ta kontroll över situationen och bli någonting mer än en liten bit i det stora pusslet?

Den rätta tiden för en kula i hjärtat är en actionmättad thriller och en tänkvärd roman, full av färgstarka karaktärer, svart humor och oväntade vändningar.

“Författaren är en prisbelönt sydkorean som lyckas kombinera hårdkokt action med svart humor och hög litterär kvalitet.” Ingalill Mosander, Aftonbladet

“en litterär utflykt som kan rekommenderas.” Göteborgs-Posten

“en njutning att läsa.” DAST Magazine

Författare: Un-su Kim
ISBN inbunden: 9789188725240
ISBN pocket: 9789188725356
ISBN e-bok: 9789188725295
Originaltitel: The Plotters
Översättare: Lars Vargö
Omslag: Niklas Lindblad, Mystical Garden Design
Utgivningsdatum: inbunden 4 oktober 2018, pocket 14 maj 2019

E-post: info@southsidestories.se
Adress: Södermannagatan 9
116 23 Stockholm