Close
info@southsidestories.se

Swedish Noir Cocktails är bäst i världen på dryckesskildring enligt Gourmand Awards

Swedish Noir Cocktails är bäst i världen på dryckesskildring enligt Gourmand Awards

Swedish Noir Cocktails av Kerstin Bergman och Hans-Olov Öberg tog hem vinsten i klassen Wine writing under Gourmand Awards 2022 och kan nu titulera sig bäst i världen.

Köp boken här!

”A magnificent collection of cocktails in tribute to 30 great Swedish crime writers. Playful, daring and truculent, this book makes you want to read these great authors while enjoying the recommendations of Kerstin Bergman and Hans-Olov Öberg”, lyder juryns motivering.

“Swedish Noir Cocktails” är en nyskapande cocktailbok med drinkar att dö (eller mörda) för. Den utgår från en fråga: Vad skulle hända om man med avstamp i ett trettiotal världsberömda och älskade svenska deckarförfattarskap, de främsta företrädarna för den strömning som ofta betecknas som Swedish Noir, skapade en samling (o)dödliga cocktails?

“Swedish Noir Cocktails” inspireras av författarskap som Jan Guillou, Camilla Grebe, Håkan Nesser, Viveca Sten, Anders Roslund, Anna Jansson, Arne Dahl, Marie Jungstedt, Mattias Edvardsson, Carin Gerhardssen, Stefan Ahnhem och många fler. På cocktailmenyn står allt från alkoholfria alternativ och läskande, bubbliga sensommardrinkar till tungt bärnstensfärgat höstmys.

För Hans-Olov Öberg är detta den femte guldmedaljen i prestigefyllda Gourmand Awards. Han har tidigare vunnit i kategorierna Världens bästa ginbok (“Jakten på en perfekt Gin & Tonic”, LB Förlag), Världens bästa cocktailbok (två gånger dessutom, för “Jakten på en perfekt Gin & Tonic” och “Jakten på en perfekt Dry Martini”, LB Förlag) samt Världens bästa dryckesbok alla kategorier för Spritz Lit-utgivna boken “Börsens Bartender”.

Gourmand Awards är världens största tävling för böcker inom mat och dryck. Varje år tar nationella jurygrupper ställning till närmare 100 000 mat- och dryckesböcker. De böcker som utses i respektive land går sedan vidare till världsfinalen där en internationell jury fäller det slutliga utslaget i varje klass.

Spritz Lit är ett dotterförlag till Southside Stories, där vi ger ut dryckesböcker som har det där lilla extra.

noir omslag ga logga

Hans Olov Oberg Foto Selina Oberg
Hans-Olov Öberg Foto: Selina Öberg

Kerstin Bergman Besk ©Andreas Gruvhammar highres 3
Kerstin Bergman Foto: Andreas Gruvhammar