Close
info@southsidestories.se

Storslam – dubbla vinster för Shakers av Anna Granlund i Gourmand Awards 2022

Storslam – dubbla vinster för Shakers av Anna Granlund i Gourmand Awards 2022

“Shakers: kvinnor som skakat om barvärlden” av Anna Granlund är bäst i världen i två kategorier, Women books och Special awards, enligt Gourmand Awards 2022.

Köp boken här!

”With a dream team of bartenders, Anna Granlund presents a spectacular selection of strong women who make the heart of Swedish mixology beat faster. Congratulations for this remarkable gathering of talent!” lyder juryns motivering.

”Fantastiskt roligt att juryn i Gourmand Awards uppmärksammar en bok om kvinnors starka avtryck genom dryckeshistorien. Och jag vill tillägna detta pris till de åtta fantastiska kvinnor representerade i denna bok som fortsätter att skaka om i barvärlden”, säger Anna Granlund.

“Shakers: kvinnor som skakat om barvärlden” samlar några av alla de passionerade och banbrytande kvinnor som skakat om barvärlden – från medeltidens änkor i Gamla Stan till dagens kanske vassaste namn, kvinnor som tagit drinkmixandet till nästa nivå och långt utanför Sveriges gränser. Mellan dessa pärmar ryms dessa kvinnors bästa drycker, cocktails och berusande berättelser från förr och nu. Det här är inte bara ännu en drinkbok fylld av fantastiska recept och storys som passar de flesta smaklökar, den är ett inspirerande måste för alla som vill bli bättre i baren, oavsett om man står bakom eller framför disken.

Gourmand Awards är världens största tävling för böcker inom mat och dryck. Varje år tar nationella jurygrupper ställning till närmare 100 000 mat- och dryckesböcker. De böcker som utses i respektive land går sedan vidare till världsfinalen där en internationell jury fäller det slutliga utslaget i varje klass.

Spritz Lit är ett dotterförlag till Southside Stories, där vi ger ut dryckesböcker som har det där lilla extra.

shakers ga logga

s Anna Granlund 20191007 061 SCREEN
Anna Granlund Foto: Stefan Tell