Close
info@southsidestories.se

Honungsapan av André Catry vinnare i Adlibrispriset 2021 – Årets debut!

Honungsapan av André Catry vinnare i Adlibrispriset 2021 – Årets debut!

adlibrispriset2
Honungsapan av André Catry har röstats fram som vinnare av Adlibrispriset 2021 i kategorin Årets debut.

André Catry är en av Sveriges främsta experter på IT-säkerhet. När hans cyberthriller Honungsapan släpptes i juni 2021 var intresset enormt – inte bara för att det är en vansinnigt spännande bok, utan också för att André verkligen kan sitt ämne.

Det André Catry inte vet om IT-säkerhet är inte värt att veta. I Honungsapan skildrar han hur Sverige dras in i ett hybridkrig med cyberattacker, drönare och höjd militär beredskap på Gotland – ett scenario som inte bara är realistiskt utan även sannolikt, enligt honom själv. Tack vare Andrés expertis och det våldsamt spännande upplägget har Honungsapan nu röstats fram till vinnare av Adlibrispriset 2021 i kategorin Årets debut.

”Jag blir stolt och rörd av att få vinna det här priset, det gör mig väldigt ödmjuk att få ett sådant erkännande från alla som röstat. Det är bra att så många har uppmärksammat den här boken med tanke på den hotbild vi faktiskt har mot Sverige idag. Honungsapan behandlar ett högst aktuellt ämne. Det pågår just nu ett verkligt hybridkrig som Sverige befinner sig mitt i”, säger André Catry, som skriver på uppföljaren Tigerögat med releasedatum den 19 maj.

”Vi på förlaget är förstås jättestolta och lyckliga över detta. Andrés fantastiska verk är en bländande uppdatering av den klassiska spionactionromanen och precis sådant man behöver läsa för att förstå omvärlden idag. Inte minst med det nya säkerhetspolitiska läget. Även obligatorisk läsning för folkvalda med ansvar för rikets säkerhet,” säger Hans-Olov Öberg, förlagschef på Southside Stories.

Klicka hem vinnarboken här eller lyssna på ljudboken här.

Om Adlibrispriset: Adlibrispriset instiftades 2019 som ett pris för att hylla författarnas förmåga att berika våra liv med sina berättelser. Priset delas ut i 9 kategorier: Årets Deckare, Årets Roman, Årets Barnbok 0-6, Årets Barnbok 6-12, Årets Debut, Årets Fakta, Årets Ungdom, Årets Kokbok och Årets Feelgood.

En jury bestående av anställda på Adlibris har valt ut tio nomineringar i respektive kategori. Nomineringar beslutas på försäljning, popularitet och potential. Bokälskare runt om i Sverige röstar fram sina favoritböcker och den bok som fått flest röster inom varje kategori tilldelas sedan Adlibrispriset för angiven kategori.
Honungsapan av André Catry vinnare i Adlibrispriset 2021 – Årets debut!