Stäng
info@southsidestories.se

Tre frågor till författaren – deckardebuterande Viktoria Höglund

Tre frågor till författaren – deckardebuterande Viktoria Höglund

Den som haver barnen kär är en av våra fantastiska deckarnyheter denna höst, en gripande spänningsroman med psykologiskt djup om föräldraskap och barnlängtan. Vi passade på att ställa tre snabba frågor till författaren, deckardebuterande Viktoria Höglund:

Författarfoto: Björn Qvarfordt

Viktoria, hur fick du idén till att skriva Den som haver barnen kär?

De första tankarna kom när jag och min man, liksom flera av våra vänner, började fundera på det här med barn. Sedan har idén utvecklats vidare under graviditeter och småbarnsår. Det är verk­ligen en speciell sårbarhet och många känslor som följer med att försöka bli, eller vara, förälder.

Din huvudperson, Malin Dahl, är inte den vanliga polisdetektiven utan en psykolog. Hur kommer det sig att du ville skriva om henne?

Jag har själv läst på psykologprogrammet och alltid varit intress­rad av psykologi. Därför ville jag skriva en deckare som inte bara skildrar brottet och jakten på en gärningsman, utan även går djupare in på drivkrafter, känslor och livsöden hos gärningsmän och anhöriga.

Vad hoppas du att läsaren tar med sig efter att ha läst din bok?

Jag hoppas att man som läsare ska lägga ifrån sig boken med en känsla av att ha fått både en dos spän­nande deckare och en dos psykologiskt intressanta skildringar. Och förstås gärna en längtan efter nästa bok om Malin Dahl.