Stäng
info@southsidestories.se

Southside Stories lanserar Bloodstream – personligt skräddarsydda spänningsromaner för strömmande ljudboksformat

Southside Stories lanserar Bloodstream – personligt skräddarsydda spänningsromaner för strömmande ljudboksformat

Pressmeddelande för omedelbar publicering

Stockholm 2019-04-01

Southside Stories lanserar Bloodstream – personligt skräddarsydda spänningsromaner för strömmande ljudboksformat.

Den 15:e april lanseras en världsnyhet. Den första AI-skrivna spänningsserien för strömmande ljudboksformat: ”Bloodstream”.

”Det unika med Bloodstream-serien är att varje läsare får sin egen, personliga serie”, förklarar förlagschefen Hans-Olov Öberg och fortsätter: ”Vi har länge letat efter framgångsformeln för spänningsproduktion anpassat för ljudböcker och nu är vi äntligen framme. Läsarna vill ha öden och äventyr som de kan känna igen sig i. De vill ha hjältar som har drag av dem själva och deras förebilder, miljöer som är bekanta, vardagsproblem som går att relatera till och ett berättartempo som är anpassat efter dem som individer. Bloodstream kan erbjuda allt detta och mer därtill, i ändlösa variationer till priset av en storpocket, 99 kronor i månaden.”

De femhundra kunder som anmäler sig först till bloodstream@southsidestories.se får ett sex månader långt kostnadsfritt abonnemang. Ange ”Personliga mord” i ämnesraden.

Bloodstream bygger (något förenklat) på de åtta grundläggande intrigerna för alla spänningsberättelser i mänsklighetens historia. Vilken intrig varje berättelse utvecklas från, bestäms av en slumpgenerator. För att skräddarsy berättelsen görs sedan en analys av den blivande läsarens digitala fotspår med hjälp av funktionen ”MurderMe” – en Big Data-analysalgoritm som via hundratusentals öppna datapunkter som mejladress, telefonnummer, ålder, kön, religion, bostadsort, födelseort, Facebookinlägg, tweets, öppna kontaktlistor, Instagrambilder, resemönster, betalningsanmärkningar och många andra data ger en bild av vem läsaren egentligen är. Därefter överlagras en spänningshandling på grundintrigen med hjälp av den dramaturgiska standardformeln ”The Story Grid”. Även denna slumpgenereras för att skapa en variation i berättelserna. Slutligen personlighetsanpassas berättelsen med hjälp av steg två i ”MurderMe”-algoritmen som kan beskrivas som en AI-robot som producerar spänningsberättelser.

Resultatet är enastående. Beroende på läskapacitet, litterära anspråk och andra parametrar hos den unika läsaren, genererar Bloodstream en berättelse på mellan sex och fjorton timmars lyssningstid fördelat på tjugofemminutersepisoder, allt helt anpassat till lyssnarens vardagsliv, oavsett om personen bor i Stockfors, Hökåsen, Lextorp eller Norje. Möjlighet finns också att beställa fler säsonger baserade på exakt samma, unika koncept.

”Berättelserna – jag har hittills läst ett tiotal genererade för mig och de närmaste kollegorna – är häpnadsväckande välskrivna”, kommenterar Hans-Olov Öberg.”De må ligga en bit under Nobelprisnivån, rent litterärt, men våra marknadsundersökningar visar entydigt att det är just det så kallade ‘upplevt unikt banala’ som säljer bäst i ljudformatet, inte högtravande ifrågasättanden av tillvarons intighet och målbrister. Detta kan vi nu erbjuda med nittioåtta procents träffsäkerhet för åtminstone fem språkområden.”

Samarbetspartners i projektet är AI-forskningsbolaget D. K. Gordon Associates med säte i New Hampshire, vilka utvecklat storytelling-algoritmen ”MurderMe”, samt ett antal privata investerare inom ramen för ”The Zero Redundancy Group” som bidragit till projektets back end-lösningar, serverparker och annat.

Frågor hänvisas till:

bloodstream@southsidestories.se

Bloodstream Group, 39 Triq Santa Marija, Birkirkara BKR 4684, Malta