Close
info@southsidestories.se

Hej Sofia Karlsson!

Hej Sofia Karlsson!

För de som inte är bekanta med Sofia Karlsson, vem är du?

Ja, jag är ju lite hemlig. Egentligen skulle jag väl kanske inte behöva vara det, men jag tyckte det var så kul att kunna skriva precis vad jag ville om alla konstigheter som förekommer i tv-världen – utan att riskera att få sparken. Det finns ju en del ömma tår bland programledaren och chefer, om man säger så … Men sammanfattningsvis är jag ett par vänner som gillar att skriva om det här. Vi har så kul när vi författar!

Du är aktuell med ljudboken “Quickstep med coronan”, vad kan lyssnarna vänta sig?

Lyssnarna ska förvänta sig en rapp satir över hur det mycket väl skulle kunna gå till just nu i Coronans speciella tid med programledare och dansare som blir sjuka. Och vad tv gör då … Förra året blev ju Siw Malmkvist sjuk. Med flera …

I boken möter vi Jessica och Therese som av en slump dras in i tv- och underhållningsvärlden och får se hur det egentligen går till, är det verkligen så galet bakom kulisserna?

Jag skulle nog vilja säga att det är mycket galnare än så här! Ta programledarna till exempel. De är, som jag skriver i boken, världens konstigaste människor med lika mycket storhetsvansinne som osäkerhet. Tuff mix att leva med – och jobba med …

Hur mycket av bokens mer skandalösa innehåll är verklighetsbaserat?

Allt och inget, skulle jag säga. Jag tror att alla som varit i branschen vet att det förekommer sexgalna maktmänniskor. Av båda könen. Långt före #metoo … Men allra mest pinsamma är så klart maktgalna och fulla gubbar. Det behöver man inte ha träffat Göran Lambertz för att veta … och jag har träffat Göran!

Slutligen, hur ska det gå för Jessica och Therese – kommer vi få träffa dem igen?

Det hoppas jag verkligen. Själv har jag ju haft oturen eller kanske klantigheten att få Corona på en sällsynt onödig klusterfest på en balkong efter en avslutad tv-produktion. Men så fort jag är på benen igen ska jag börja fundera på vad som egentligen händer med dom två tuffa tjejerna …! Ett tag hörde jag ryktas att Folkhälsomyndigheten var ute efter deras tjänster. Tegnell personligen hade visst ringt dem …

Quickstep med coronan finns där ljudböcker finns! Lyssna på Storytel här.

Quickstep med coronan omslag 1
Quickstep med coronan omslag 1