Stäng
info@southsidestories.se

Biografin om Alcazar smygsläpps under Stockholm Pride

Biografin om Alcazar smygsläpps under Stockholm Pride

2018 är året då Alcazar firar tjugo år som grupp och gör sin avskedsturné. Nu är det även klart att biografin ”Alcazar – Carpe Disco” släpps den 9 augusti, med smygsläpp 4 augusti under Stockholm Pride. Boken är skriven av journalisten och fanet Fridah Jönsson och ges ut av Southside Stories.

I boken berättar Andreas Lundstedt, Tess Merkel och Lina Hedlund öppenhjärtigt om sina år tillsammans, även om episoder under karriären där de tidigare inte gått ut i media om sin syn på saken. Det finns också intervjuer med personer i deras närhet, och tidigare medlemmar, som ger vittnesmål om allt från låtskrivande till styling och turnélivet. Boken skildrar samtliga år, från starten på Wallmans salonger till utlandsturnéer, Melodifestivaler och krogshower – tjugo år av glädje, värme och hjärta men också av dramatik, uppbrott och sorg.

– Jag har älskat Alcazar sedan jag var tio år, och när det kom en våg av musikdokumentärer för flera år sedan, exempelvis ”Hitlåtens historia”, väntade jag ständigt på att det skulle dyka upp ett program, en film eller en bok om dem. Men det hände aldrig! Det kändes så märkligt med tanke på vad de har bidragit med till svensk musikhistoria. Alla dessa hits som så många kan sjunga med i och deras budskap om alla människors rätt att vara vem man vill. Till slut bestämde jag mig för att skriva boken själv, säger Fridah Jönsson.

– Att få addera en bok om Alcazar, skriven av ett fan som följt oss från begynnelsen, till vårt jubileumsår känns fantastiskt! Att låta människor få ta del av Alcazar ”behind the glitter” och människorna bakom vår disco-rörelse ger Alcazar ytterligare en dimension. Vi är tacksamma och stolta!, säger Alcazar.


För mer information, kontakta:

Kajsa Olofsson, Ascari PR

kajsa@ascaripr.com

0704886001

 

Hansi Friberg, Ascari PR

hansi@ascaripr.com

0704408510