Stäng
info@southsidestories.se

Svenska Deckarakademin ger Southside Stories dubbla nomineringar!

Svenska Deckarakademin ger Southside Stories dubbla nomineringar!

Svenska Deckarakademin har idag offentliggjort vilka fem romaner som nominerats till priset för bästa översatta kriminalroman 2017 – och bland de fem nominerade återfinns i år inte mindre än två titlar från Southside Stories.

Dodgers av Bill Beverly (översättning Hanna Axén) och Mafioso av Ray Celestin (översättning Hanna Williamsson) är båda nominerade till Svenska Deckarakademins pris för bästa till svenska översatta kriminalroman 2017.

”Vi är naturligtvis oerhört glada över uppmärksamheten”, säger förlagschefen Hans-Olov Öberg.”Rays författarskap ligger oss varmt om hjärtat sedan hans prisade debut i fjol och med Bill Beverlys Dodgers var det verkligen en intensiv förälskelse vid första genomläsningen. Det allra roligaste är förstås att nomineringarna får fler läsare att uppmärksamma dessa härliga romaner.”

Vinnaren tillkännages i Eskilstuna den 26 november, när Svenska Deckarakademin gästar Deckarbiblioteket. Läs mer om priset och de övriga nominerade titlarna på Svenska Deckarakademins hemsida.

Den nominerade författaren Ray Celestin gör dessutom ett efterlängtat Sverigebesök i november, i samband med Svenska deckarfestivalen i Sundsvall.